Mε την πάροδο του χρόνου τα μαλλιά γίνονται ξηρά και άτονα, με αποτέλεσμα να φαίνονται ταλαιπωρημένα και να φριζάρουν με την πρώτη ευκαιρία. Δες παρακάτω τα μυστικά για να αποκτήσεις τέλεια, ίσια μαλλιά χωρίς κόπο και με σίγουρα αποτελέσματα!
Το πρώτο μυστικό:
Χρησιμοποιήστε προϊόντα ισιώματος σε κάθε στάδιο της περιποίησης των μαλλιών σας. Τα σαμπουάν και τα conditioner, οι μάσκες μαλλιών και οι κρέμες χωρίς ξέβγαλμα, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για κράτημα μεγάλης διάρκειας, έχουν πρωτίστως έντονη ενυδατική δράση. Η ξηρότητα είναι ο κύριος παράγοντας για το φριζάρισμα. Τα ξηρά μαλλιά έχουν ανομοιόμορφη επιφάνεια με φλοιό από «λέπια» (τις λεγόμενες φολίδες), γι' αυτό και είναι ατίθασα και όχι συμπαγή. Η υγρασία εισέρχεται βαθιά μέσα στην τρίχα και αλλάζει τη διάταξή της, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να φουσκώνουν και να γίνονται πιο κυματιστά. Τα προϊόντα για λεία και απαλά μαλλιά, εκτός από δραστικά ενυδατικά συστατικά, περιέχουν επίσης ειδικούς μικρο-λειαντικούς παράγοντες που «σφραγίζουν» τα λέπια της τρίχας και μπλοκάρουν την υγρασία ώστε να περιορίζεται το φριζάρισμα καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.
Το βούρτσισμα και το στέγνωμα επηρεάζουν το αποτέλεσμα
Το στέγνωμα των μαλλιών είναι ίσως αυτό που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο. Πρέπει να γίνεται με ακρίβεια, καθώς η υγρασία που ίσως μείνει στα μαλλιά προκαλεί φριζάρισμα. Είναι καλό να αποφεύγουμε το στέγνωμα με πιστολάκι σε μεγάλη θερμοκρασία και ένταση, καθώς έτσι ταλαιπωρούνται τα μαλλιά και η τρίχα χάνει τη λάμψη της. Για επαγγελματικά αποτελέσματα, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή βούρτσα. Οι επίπεδες βούρτσες με φυσικές ίνες που εναλλάσσονται με νάιλον άκρες εμποδίζουν αποτελεσματικά τον στατικό ηλεκτρισμό, ξεμπερδεύουν τα μαλλιά και τα λειαίνουν με μία κίνηση. Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται από τη ρίζα προς τις άκρες ακολουθώντας την κίνηση των μαλλιών με το πιστολάκι, με το στόμιό του να εφάπτεται στα μαλλιά, και κατευθύνοντας τον αέρα από την κορυφή προς τις άκρες προκειμένου να μην ανοίγουν τα λέπια της τρίχας και να μην χάνουν τα μαλλιά τη λάμψη τους.
Όμορφα και λαμπερά μαλλιά, κάθε στιγμή
Για τέλειο αποτέλεσμα που διαρκεί, μην ξεχνάτε το styling. Ψεκάστε με λακ ή εφαρμόστε serum κατά του φριζαρίσματος, φροντίστε όμως να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα για να μην βαρύνουν τα μαλλιά. Αν χρησιμοποιήσετε συσκευή ισιώματος: Αρχικά, εφαρμόστε προϊόν προστασίας για να μην ταλαιπωρηθούν πολύ τα μαλλιά. Και τέλος, φροντίστε να περνάτε την κάθε τούφα από τη συσκευή γρήγορα ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση πολλής θερμότητας σε ένα σημείο.

https://www.epithimies.gr/