Bασικά μαθήματα μακιγιάζ από την Bobbi Brown - Beauty Secrets

Breaking

FACEBOOK

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Bασικά μαθήματα μακιγιάζ από την Bobbi Brown

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα μάθημα (ζωής και) μακιγιάζ από τον Eliano Bou Assi, ο οποίος είναι Director of Education and Artistry στην εταιρεία Bobbi Brown. Με φιλοσοφία που δίνει έμφαση στη φυσική ομορφιά και χρώματα, η Βobbi Brown θεωρείται γκουρού του natural make up και έχει δημιουργήσει μια σειρά από Μαθήματα Μακιγιάζ, σχεδιασμένα για να δώσουν στις γυναίκες αυτοπεποίθηση και γνώσεις που θα τις κάνουν τις καλύτερες makeup artists και skincare experts του εαυτού τους.
IMG_6728© Παρέχεται από: Attica Publications IMG_6728
Προσωπικά με θεωρώ ανεπίδεκτη μαθήσεως σε αυτά τα θέματα, να όμως που έπεσα σε καλά χέρια (κυριολεκτικά) και είχα για δάσκαλο έναν άμεσο συνεργάτη της Bobbi, που έχει εκπαιδευτεί από την ίδια, με χαρισματική μεταδοτικότητα και φυσικά μαγική τεχνική! Ο Eliano εφάρμοσε αρχικά την πλήρη διαδικασία στο μισό πρόσωπό μου, για να βλέπω σε κάθε στάδιο την διαφορά, ενώ συγχρόνως μου εξηγούσε αναλυτικότατα το τι κάνει και τι είναι σωστό να γίνεται από όλες μας.



Παρακάτω ένας δεκάλογος που συνοψίζει την σοφία του μακιγιάζ Bobbi Brown και βρίσκει παράλληλα εφαρμογή στην καθημερινότητα όλων μας.
  • Η Βobbi Brown πιστεύει σε μια μεθοδική και λεπτομερή προετοιμασία του δέρματος. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι απόλυτα ενυδατωμένη για να προχωρήσουμε σε ένα μακιγιάζ που θα έχει σταθερότητα και διάρκεια. (Πρόσφατα, η BobbiBrown Cosmetics παρουσίασε επίσης μια σειρά από μάσκες για το πρόσωπο — τις Instant Detox, Skin Nourish and Radiance Boost. Η συλλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί ή και χωριστά ως θεραπεία αναζωογόνησης, που βοηθά στην ανανέωση και την αναζωογόνηση της εμφάνισης της επιδερμίδας).
  • Για να προετοιμάσει σωστά το πρόσωπό μου, ο Eliano εφάρμοσε στο δέρμα μου το έλαιο Face Οil, μετά το Extra Repair serum και μετά την κρέμα Extra Repair Moisture Cream. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο και εφάρμοσε με τις σωστές κινήσεις το καθένα από αυτά στο πρόσωπό μου, έτσι ώστε να νιώθω στο τέλος το δέρμα μου πολύ απαλό και να μην διακρίνω καθόλου πόρους ή ανομοιομορφία. Όσο συνεχίζεις να βλέπεις μικρές τρυπίτσες στο δέρμα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πετύχει την κατάλληλη εφαρμογή μου είπε χαρακτηριστικά.
  • Η ίδια λογική μασάζ εφαρμόστηκε και στα μάτια μου με την κρέμα ματιών Extra Eye Repair. Μαγική εικόνα, μετά από τις κινήσεις με τα δάχτυλα κάτω από τα μάτια, που ουσιαστικά σιδέρωναν τις λεπτές γραμμές, όντως αυτές απαλύνθηκαν εμφανώς.
  • Πώς θα βρεις το σωστό χρώμα foundation; Η Bobbi Brown διαθέτει μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, κάτι που είναι απαραίτητο για να εντοπίσεις την ιδανική για σένα. Αυτή πρέπει απλά να εξαφανίζεται στο πρόσωπό σου. Και φυσικά, πρέπει να είναι άλλο χρώμα το χειμώνα, και άλλο το καλοκαίρι. Η δική μου απόχρωση ήταν η Beige 30 της σειράς Moisture Rich Foundation με SPF15.
  • Πώς εξαφανίζουμε τους μαύρους κύκλους; Εννοείται ότι έχουμε προετοιμάσει την περιοχή σωστά με μια επιμελή εφαρμογή κρέμας ματιών και παράλληλα μασάζ. Ακολουθεί το επιτυχημένο δίδυμο corrector, concealer. To πρώτο αποχρωματίζει, το δεύτερο καλύπτει και φωτίζει. Μόνο του το δεύτερο, θα καταλήξει σε ένα μουντό και μη φυσικό χρώμα.
  • “Blend, blend, blend. Blend is your friend” .Μια φράση που ο Εliano χρησιμοποίησε πολλές φορές, κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ μου. Το μυστικό, λοιπόν, βρίσκεται στο καλό δούλεμα του κάθε προϊόντος, έτσι ώστε να ενσωματώνεται σωστά και να δείχνει πολύ φυσικό το αποτέλεσμα.
  • Ήρθε η ώρα του strobing. O όρος είναι σχετικά νέος και αφορά στην τάση του highlighting, του φωτίσματος δηλαδή κάποιων περιοχών του προσώπου έτσι ώστε να μοιάζει σαν να σε ακολουθεί μόνιμα ένας προβολέας από την ιδανική γωνία. Κι όμως, η Bobbi Brown, που είπαμε, έχει την φιλοσοφία του αναδεικνύω τα ατού μου με φυσικότητα είναι αυτή που χρησιμοποίησε το highlighting από τα τέλη των 90s.
IMG_6758© Παρέχεται από: Attica Publications IMG_6758
  • Που βάζουμε το highlighter; Χαμογελάς, και βρίσκεις το πιο ψηλό σημείο και ξεκινάς να το δουλεύεις ώσπου να καταλήξεις σε μια φυσική λάμψη που σβήνει στα ζυγωματικά.
  • Πού και πώς βάζεις το ρουζ σε ένα φυσικό μακιγιάζ; Χαμογελάς και κάνεις ένα στρογγυλό σημάδι με το πινέλο με ρουζ σε φυσική ροδαλή απόχρωση στο κέντρο του μήλου. Ξεκινάς να το δουλεύεις ώσπου να ενσωματωθεί σωστά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το εφέ της άθλησης στα μάγουλα. Για εμένα το ιδανικό ήταν ένας συνδυασμός των PotRouge Powder Pink και Pale Pink.
  • Η Bobbi Brown πιστεύει στα “nude χείλη”. "Νude χείλη δεν σημαίνει μπεζ, άτονα χείλη", μου είπε ο Eliano. Απλά ενισχύεις το φυσικό σου χρώμα με ένα κοντινό αλλά φωτεινό τόνο. Η δικιά μου nude απόχρωση ήταν η ArtStick Bare.
© Missbloom.gr
http://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



Post Top Ad

Responsive Ads Here